Home » Att leva med urininkontinens

Att leva med urininkontinens

Många män som lider av urininkontinens fruktar att ta sig utanför sina hem. Tänk om olyckan skulle vara framme när man är mitt ute på stan och inte kan säkerställa att ett badrum skulle finnas i närheten. Det är också självklart pinsamt om man besöker en gammal vän som plötsligt får syn på att det läcker genom ens byxor. Nej, olyckligtvis nog har ett stort antal män med urininkontinens tagit beslutet att stanna hemma istället för att riskera olyckor på offentlig mark. Tänk om det fanns ett sätt att få bort den här rädslan samtidigt som man får lite hjälp på vägen mot att inte blöta ner sina fina byxor. Det är med glädje som vi utropar att det numera faktiskt finns en lösning!

 

Vad är inkontinensunderkläder?

Ett inkontinenshjälpmedel som blir alltmer vanligt att dra nytta av är inkontinensunderkläderna som ser till så att urinen inte läcker ut. Dessa underkläder som till största del är gjorda av bomull fångar nämligen upp så mycket som 100 ml urin och låter det därmed inte läcka ut genom byxorna. Trots att de har förmågan att fånga upp en så stor mängd urin är underkläderna ändå helt osynliga om man bär byxor ovanpå. Man ska alltså inte kännas sig oroad över att någon kommer att märka ens underkläder.

 

Inkontinensunderkläder som man köper i webbutiken Dry & Cool kommer i sju olika storlekar och tre olika färger – allt för att man själv ska kunna ha ett flertal alternativ som passar ens individuella behov. Färgerna som erbjuds är två olika gråa nyanser samt en vit underbyxa för tillfällena då man bär vita byxor över. Underkläderna kan tvättas i upp till 60 grader och det är därefter rekommenderat att inte torktumla dem. Ett bättre alternativ är att endast vänta på att de själv ska torka. Om man har några speciella frågor kring inkontinensunderkläder som man bara måste få svar på är det lätt som en plätt att tala med kundtjänsten hos Dry & Cool genom att skicka iväg ett e-mejl eller genom att ringa dem.

 

Underkläder till barn

 

Det må vara många vuxna som lider av problemen, men vissa barn kan också vara i behov av inkontinenstrosor eller inkontinenskalsonger. Även dessa erbjuder Dry & Cool på sin hemsida för barn mellan 5 och 16 år. När det kommer till trosorna kan man välja mellan sex olika storlekar, medan kalsongerna finns att hitta i sju olika sorter. Färgerna och mönstren är många, där färger såsom rött undviks med tanke på att man lätt kan se skillnad på röda kläder som är våta och torra – likaså kläder som är helfärgade. Annars finns det flera underkläder i häftiga mönster som ens barn kommer att älska.

 

Likt underkläderna för vuxna kommer underkläderna för barn inte att synas genom barnets byxor. Trots det skyddande lagret är de nämligen inte stora eller klumpiga. Det kan dock vara bra att hålla på minnet hur underkläderna för flickor absorberar 75 ml vätska medan underkläderna för pojkar klarar av att absorbera 80 ml.