Home » Därför ska du använda mer honung

Därför ska du använda mer honung

Honung är en fantastisk produkt. Den är sprängfylld med både smak och nyttigheter. Det är en naturlig smaksättare, men den passar även bra i annat som till exempel hudvårdsprodukter. Honungen har använts av människor i alla tider. Den har länge hyllats för sina unika egenskaper. Honung, speciellt rå honung, är verkligen något man bör använda sig mer av till det mesta. Här är några exempel på vad man kan använda rå honung till och varför man bör göra det.

Bra för hälsan

Sedan riktigt långt tillbaka har honungen använts inom naturmedicinen. Honung innehåller såklart en hel del socker, men den innehåller även mycket nyttigheter. Rå honung innehåller bland annat enzymer, mineraler och vitaminer som alla är riktigt bra för hälsan. Honung innehåller även inhibiner som är bakteriehämmande. Därför har honung alltid använts vid sårläkning och liknande behandlingar. Det har även använts mot olika typer av sjukdomar, då honungen ska kunna hjälpa till med att döda dåliga bakterier och ge immunförsvaret en extra kick. Honung är alltså inte bara riktigt gott, utan även bra för din hälsa. Kom ihåg att få i dig lite honung då och då.

Perfekt som smaksättare

Rå honung är en otrolig smaksättare. När det kommer till att ge sötma slår den verkligen vanligt socker med hästlängder. Rå honung är inte bara söt. Den har även sin alldeles egna och unika smak som socker inte har. Vanligt socker är oftast bara sött, vilket kan bli ganska tråkigt. Om man istället använder sig av honung, får man en mycket djupare och rikare smak.

Honung finns i många olika varianter. Det är vanligt att butiker har åtminstone ett par olika typer av honung i sitt sortiment. Några exempel på populära honungstyper är blomsterhonung, sommarhonung, skogshonung eller rå honung. I vissa fall kan man även hitta honung med smaksättning. Lakrits eller vanilj är två exempel på smaker som kan förekomma i honung. Ren honung är dock det allra bästa, då den kan användas till fler saker.

Rå honung kan användas som smaksättare i allt från maträtter till söta desserter. Du kan till exempel ge din mustiga gryta en lite rundare smak med hjälp av en matsked honung. Du kan även ringla lite honung över din bärkompott för att göra den extra läcker. Honung kan även ge lite extra smak till bakverk som småkakor eller annat gott. Honung kan verkligen piffa upp det allra mesta när det kommer till mat.

Egenvårdsprodukter

Man kan använda honung till så mycket mer än bara mat. Man kan även använda den i egenvårdsprodukter. Exempel på egenvårdsprodukter är tvål, krämer och schampo. Honung har som sagt alltid varit viktig för oss människor. Den har alltid ansetts ha läkande och boostande egenskaper. Därför används honung i tillverkningen av egenvårdsprodukter än i dag. Då används oftast rå honung, då rå honung är en mycket renare och naturligare produkt än vanlig honung. Den har helt enkelt inte blivit behandlad. Om du ska köpa eller själv vill tillverka produkter med honung, bör du alltid gå efter de med rå honung.