Home » Liva upp din tråkiga postlåda

Liva upp din tråkiga postlåda

Det är nog ganska få som tänker på det, men de allra flesta postlådor är faktiskt ganska tråkiga att titta på. De kan faktiskt vara så tråkiga att de kan påverka vårt humör, utan att vi tänker på det.

 

Vi går till postlådan varje dag. Ibland gör vi det på morgonen för att hämta tidningen, ibland gör vi det direkt efter jobbet för att hämta resten av vår post. Det är två tidpunkter på dygnet som är väldigt viktiga för oss. Vi vill ju absolut inte få dåligt humör då. Men som tur är så är det riktigt lätt att göra sin postlåda lite gladare. En snygg namnskylt brevlåda är den absolut bästa lösningen.

Börja från grunden

Det allra första man kan börja med är att kolla hur den gamla brevlådan man har egentligen ser ut. Vilket skick är den i? Om den börjar bli trasig, kan det vara på tiden att fixa en helt ny namnskylt brevlåda. Om den fortfarande kan klara sig i ett par år till, kan man till exempel välja att bara måla om den i en spännande färg. Glada färger är alltid ett stort plus. Man vill ju bli glad av att se sin postlåda, eller hur?

 

Pynta och dekorera

När du har en bra grund att arbeta med, är det dags att börja med nästa steg mot en gladare namnskylt brevlåda. Att dekorera sin namnskylt brevlåda är något som de allra flesta nog aldrig har övervägt. Men det finns faktiskt mängder av dekaler och stickers som är speciellt tillverkade för just brevlådor. Dekalerna kan fås i många olika former och färger. Välj gärna något som gör dig glad. Kanske är det några söta fjärilar? Kanske är det ett par katter? Eller kanske dekaler som representerar dig och din älskade familj?

Fina och tydliga namnskyltar

Det är ju såklart ingen namnskylt brevlåda utan själva namnskyltarna. Namnskyltar hittar du lika lätt som dekalerna. Ofta finns de till och med i samma butik. Man kan göra sina namnskyltar precis så personliga som man vill. Välj gärna ett typsnitt som du verkligen gillar. Om ni är många i familjen som behöver egna namnskyltar, kan ni skapa dem och beställa hem dem tillsammans. Alla behöver ju såklart inte ha likadana namnskyltar. Att blanda designs, former och färger kan faktiskt se riktigt snyggt ut.

Glöm inte husnumret

Det allra sista du behöver för att göra din namnskylt brevlåda komplett är såklart ett klistermärke med ditt husnummer. Detta ska då helst vara så stort och tydligt som möjligt, så att man på långt avstånd kan se det ordentligt. Det underlättar en hel del när brevbäraren kommer med din post. Självklart ska husnumret inte ta upp allt för stor plats heller. Det ska ju inte ta allt för mycket fokus från de fina dekorationerna. Det gäller att hitta den perfekta storleken på siffrorna.
Husnummerdekalen behöver såklart inte vara tråkig. Den kan man nämligen också få i flera olika färger och format. Hitta en design som du tycker om.