Home » Vill du köpa en katt? Tänk då på det här

Vill du köpa en katt? Tänk då på det här

Att skaffa sig en egen liten katt är otroligt kul och mysigt. Men för att både du och katten ska få ett så bra liv tillsammans som möjligt, måste du först tänka på ett par saker. Här nedan kan du läsa om några saker du bör tänka på innan du köper din egen katt.

 

Har du tid?

Även om katter är mer självständiga än många andra djur, kräver de fortfarande en del av din tid. Om du bara ska skaffa en enda katt, måste du se till att finnas där för den när den vill ha sällskap. Om du har en långhårig katt kommer den att behöva regelbunden pälsvård. Du behöver även lägga ner lite tid då och då på att kontrollera din katts hälsa.

Skaffa inte en katt och förvänta att den kommer sköta sig själv. Den behöver dig varje dag för att den ska kunna få ett bra och glatt liv.

Har du råd med en katt?

Har du räknat på om du faktiskt har råd att skaffa en katt? Katter kan kosta en hel del i längden. Mat, leksaker, godbitar, burar, klösbrädor och veterinärkostnader kan komma att kosta en hel del. Det är alltså inte bara själva katten du behöver lägga pengar på. Köp katter om du tror att du har råd med dem. Om du inte tror att du har råd, är det bäst att vänta tills du har mer pengar.

Var försiktig när du väljer katt

Om du vet att du har råd och tid med en katt, är det bara att börja leta efter din nya familjemedlem. Du hittar enklast en katt på olika annonssidor för djur som är till salu. När du börjar leta bör du dock vara försiktig. Köp inte första bästa katt bara för att den ser söt ut. Prata med säljaren innan du gör ditt köp. Många annonser är oseriösa. Om du har otur kan du bli lurad på pengar. Om du verkligen har otur skulle du till och med råka få hem en sjuk eller skadad katt. Därför är det så viktigt att vara försiktig när du letar efter en katt. Om du tycker att något känns fel, ska du undvika den säljaren och hitta en mer seriös säljare. Vissa annonssidor är mer seriösa än andra. Använd en sajt som ofta kontrolleras. Då slipper du tråkiga överraskningar när du ska köpa katt.

 

Hjälp gärna en hemlös katt

Om du har möjligheten att adoptera en katt från ett katthem, ska du verkligen passa på att göra det. Det finns allt för många hemlösa katter runt om i landet, för att inte tala på världen. Genom att adoptera ger du en hemlös katt ett eget hem. Ett hem där den kan få kärlek och en familj att vara en del av.

Om du skaffar en katt från ett katthem, är de ofta vaccinerade, avmaskade och i många fall även steriliserade eller kastrerade. Du behöver alltså inte sköta speciellt mycket själv, utan kan hämta hem din nya katt direkt.